Oficiálne stránky Mestského futbalového klubu Detva 0905 318 790 info@mfkdetva.sk

Naše áčko odštartovalo v stredu 2.8.23 novú sezónu zápasom prvého kola Slovnaft Cupu, kde im los nadelil súpera TJ Partizán Osrblie. Víťaz zápasu sa stretne s prvoligistom Dukla Banská Bystrica. Mužom sa výsledkovo nedarilo podľa predstáv a po prehre 5:0 vypadli v prvom kole. Zápas zhodnotil tréner Zdenko Kamas.

1.kolo Slovnaft Cup

TJ Partizán Osrblie – MFK Detva 5:0 (1:0)
Zostava MFK Detva: D.Ostrihoň – R.Baran (56.Mičo), Sekereš (86.Murín), J.Kluka (72.Pančík), Piliar (56.Melicherčík), J.Chabada, Rapčan (72.S.Chabada), Ďurica, Vilhan, P.Kluka Ľ.Baran
tréner Zdenko Kamas: Celý prvý polčas sa niesol v znamení dobrej defenzívy z našej strany kedy súper bohužiaľ skóroval z priameho kopu. My sme však mali byť nebezpečnejší smerom dopredu. V druhom polčase sme si vytvorili šance , ktoré sme ale nedokázali premeniť. Začali sme robiť chyby, za ktoré nás súper potrestal gólmi vrátane prísne nariadeného pokutového kopu. Tendečné rozhodovanie v prospech domácich, kedy prísne posudzoval každý zákrok proti nám a naopak tvrdšie zákroky domácich ostali bez povšimnutia rozhodcu zvyšovali našu nervozitu, čo vyustilo aj do prísnej červenej karty pre Rasťa Ďuricu. Mohli sme dosiahnúť lepší výsledok nebyť ľahko darovaných gólov súperovi a väčšej snahe v útočnej fáze. Výsledok je pre nás až príliš krutý no môžem povedať, že zápas väčšina hráčov odmakala. Tí čo nešli nadoraz si musia sami uvedomiť či chcú dostávať šancu v ďalších zápasoch. Ak chceme dosahovať lepšie výsledky musíme byť odolnejší psychicky, vyvarovať sa zbytočných chýb a pridať kvalitu v zakončení. Sme mladé mužstvo, ktoré verím bude pokračovať v tom dobrom čo ukazuje a poučí sa z chýb, aby sa neopakovali do budúcnosti. Najbližší zápas a teda 1.kolo nového ročníka odohráme u rovnakého súpera 12.8.23.
Späť hore